Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Jutalomkirándulás a Pallasz Athéné Egyetemen

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A GAMF Műszaki és Informatikai Karának tanszékeire szervezett jutalomkirándulást május 25-én a Csongrádi Batsányi János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium azon tanulóinak, akik műszaki vagy informatikai területen kiemelkedő versenyeredményeket értek el.

A LegoRockers nevet viselő batsányis csapat 2006 óta vesz részt hazai és nemzetközi robotversenyeken, programozói versenyeken. Legutóbb 2017. április 7-én vízzel hajtott rakéta valós idejű adatgyűjtő és kiértékelő rendszerének fejlesztésével  1. helyezést értek el a hazai és határon túli magyar diákok  számára meghirdetett Szegedi Innovatív Informatika Verseny döntőjében.

A 12-17 éves műszaki érdeklődésű diákok az Informatika Tanszéken az Ipari robot és a pneumatika - hidraulika laborjaiban jártak, majd Dr. Pásztor Attila modell robot bemutatóján vettek részt. Az Anyagtechnológiai Tanszéken a fröccsöntő gépekkel ismertette meg őket Ádám Balázs. Népszerűek voltak a járműépítő csapatok járművei is. A MegaLux, a Kefo Motosport, a MotoStudent autói és motorjai közül többet is kipróbálhattak a diákok.

Az esemény fotói ITT érhetőek el.