Pallasz Athéné Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Harmadszor is Kecskeméten!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Elicit_konferencia

 A Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Kara 2017 júniusában ad otthont az ELICIT+ elnevezésű európai projekt záró rendezvényeinek:

  • Június 6 és 9 között képzők képzése lesz az ELICIT (Európai ismeretek és európai polgárrá nevelés) keretében kidolgozott kompetenciák fejlesztésére;
  • Június 8-9-én lesz a projekt záró munkaértekezlete;
  • Június 10-én kerül sor az állampolgári nevelés témaköréhez kapcsolódó záró-konferenciára Budapesten, a hol a szélesebb nyilvánosság, és a hasonló jellegű projektek képviselői előtt ismertetik az eredményeket.

    GALÉRIA

 

 

Az előzmények

2013 szeptemberében Kecskeméten zárult az ELICIT fantázianevű COMENIUS projekt, amelyben a francia koordinátor irányításával nyolc ország, tizenhat szervezete vett részt. Magyarországot a PAE Pedagógusképző Kar jogelődje a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Kara képviselte. Már akkor elhatározták a résztvevők, hogy az ERASMUS+ keretében folytatják az együttműködést.

2014 tavaszán elkészült az újabb pályázati anyag, amely az ERASMUS+ Stratégiai Partnerség akció révén három éven keresztül folytathatja a munkát a kidolgozott dokumentumokhoz (európai tanulmányok keretrendszere, portfolió, adatbázis) kapcsolódó tanfolyamok szervezésével.

Az eredmények

Az elmúlt években 12 ország, összesen 24 partner szervezete / intézménye közreműködésével a tanfolyamok anyagának, programjának és segédleteinek kidolgozását vállalták, valamint sor kerül a képzők képzésére is. 2016-ban és 2017-ben több tanfolyamra került sor pedagógus jelöltek, pedagógusok és a az oktatással kapcsolatban álló érdeklődők (szülők, iskola-fenntartók, támogatók) számára különböző országokban. A tanfolyamok résztvevői az ERASMUS+ mobilitási akció keretében pályázhatnak finanszírozási forrásokra.

A PAE Pedagógusképző Kar már az előző projektből is profitálhatott, hiszen három másik egyetem (Cordoba, Rennes, Stockholm) pedagógusképző karával együttműködve a projekt során összeállított európai kompetenciák fejlesztésére hirdettek meg 30 kredites „Európai Szemesztert”, melyre – az ERASMUS+ program keretében – a partner intézmények hallgatói jelentkezhettek.

Miért éppen Kecskemét?

A PAE Pedagógusképző Kar jogelődje, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Kara 2007-ben és 2013-ban is házigazdája volt egy-egy nemzetközi projekt záró értekezletének. A szervezők és az itteni képzések, szakmai tapasztalatcserék, gyakorlatok megvalósításában közreműködő oktatók minőségi munkája lehet annak hátterében, hogy a nemzetközi partnerek maximálisan bíznak az itteni programok sikerében. A 2017-es rendezvényekre egyébként összesen 9 európai ország 23 intézményének, illetve szervezetének több mint 40 képviselője jelezte részvételét.