Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Egyetemünk hallgatója a 29. Nyári Universiadén!

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

A magyar csapat 140 sportolója összesen 14 érmet szerzett a 144 ország közel 8000 felnőtt sportolója részvételével megrendezett megmérettetéseken: öt arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet nyertek sportolóink. A versenyen résztvevő magyar kosárlabda válogatott vezére a Neumann János Egyetem másodéves kereskedelem és marketing szakos hallgatója, Peringer Balázs volt.

A mezőny a korábbi Universiadéknál is rangosabb volt, a versenyek a legtöbb sportágban a jelenlegi világ-, és olimpiai bajnokok és érmesek részvételével zajlottak. Eredményeikkel a magyar küldöttség a nemzetközi éremtáblázaton a figyelemre méltó 14. helyet szerezte meg. A magyar csapat minden tagja sportszerűen versenyzett és a küldöttség minden résztvevőjének viselkedése külön-külön is rokonszenvet keltő volt.

Peringer Balázs 212 centiméter magas, egészen kivételes alkatú center. Az előző idényben az NB I/A-csoportos epizódszerepek mellett három komoly menetelésnek is tevékeny részese volt, hiszen az U20-as bajnokságban ezüstérmes lett a Vasassal, az NB II-ben pedig veretlenül nyert bajnoki címet klubjával. Egyéni elismerései közt az NB II-es Final Four legjobb dobója címe is kiemelendő. Hallgatónk tavaly az A-divíziós Európa-bajnokságot is megjárta, idén pedig a Korea elleni csoportmérkőzésen a magyar válogatott vezére volt az Universiaden. Vezetésével Magyarország győzni is tudott az ázsiaiak ellen.

Ezúton gratulálunk a magyar válogatott szerepléséhez és eredményeihez, hallgatónkra, Peringer Balázsra pedig kiváltképp büszkék vagyunk!