Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Egyetemi Sport Nemzetközi Napja 2017

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az UNESCO 2015 novemberi közgyűlésén szavazta meg, hogy szeptember 20-a az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja legyen. Célja ebben az évben is az, hogy ráirányítsa a figyelmet a sport fontosságára a felsőoktatásban, továbbá arra, hogy nemcsak a szellemi, de a fizikai felkészültség, edzettség is legalább ugyanannyira fontos a jövő értelmisége számára, mint a tanulás.

A mozgalomhoz az idén is csatlakozott Egyetemünk, szeptember 20-án valamennyi hallgatónk számára mozgást, kikapcsolódást nyújtó programokat szervezünk. Ezzel támogatjuk a kezdeményezést és szemléletváltást, hogy megkezdődjön egy sportosabb, egészségesebb életmód kialakítása.

Ezen a napon a GAMF Karon hat sportágban mérhetik össze tudásukat hallgatóink. Reggel 9:00 órakor futóversennyel indul a nap. 10:15 órakor kispályás labdarúgó mérkőzésen vehetnek részt a nevezett, focit kedvelő hallgatók. A sportcsarnokban 10:30 órakor a tollaslabda kupa kezdődik, majd 11:00 órától az asztalitenisz bajnokságon lehet részt venni. Ezekkel egyidejűleg 12:00 órás kezdettel motoros bemutatót láthatnak az érdeklődők. A délután a röplabdáé, 13:00 és 16:00 óra között vegyes csapatok mérkőznek meg egymással.

További információ és nevezés: sportiroda@uni-neumann.hu