Pallasz Athéné Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Egyetemi hírek

Egyetemünk kancellárja a Magyar Közgazdasági Társaság Bács-Kiskun Megyei Szervezetének élén

Egyetemi hírek Létrehozva: 2017.05.25 11:47 módosítva: 2017.05.25 11:52 Készítette : Molnár Ferenc

A Pallasz Athéné Egyetem konferencia termében tartotta tisztújító-újjáalakuló ülését az MKT Bács-Kiskun Megyei Szervezete. Az ülésen az Egyetem kancellárját, Finta Zitát választották meg a helyi szervezet elnökének, titkára Kádárné Dr. Balla Anita, az Egyetem ügyvivő szakértője lett.

 

Az MKT a magyar közgazdászok legjelentősebb civilszervezete, amely a közgazdasági ismeretek terjesztését, a szakmai közélet színvonalának emelését, a közgazdászok érdekeinek általános képviseletét vállalta feladatául. Az MKT az ország egyik legrégebbi hagyományokkal rendelkező szakmai-tudományos egyesülete: 1894. május 27-én alapították meg professzorok, akadémikusok, miniszterek, bankárok, kereskedők, országgyűlési képviselők, gazdák, tisztviselők, hogy együtt kutassák a nemzetgazdaság felemelkedésének lehetőségeit.

Tovább

III. Magyar Szemmozgáskutatás Konferencia

Egyetemi hírek Létrehozva: 2017.05.24 13:23 módosítva: 2017.05.24 13:25 Készítette : Molnár Ferenc

A Pallasz Athéné Egyetem Pedagógusképző Kara ad otthont 2017. június 1-én a PAE PK Szemmozgás- Olvasás Oktatásmódszertani Kutatóműhely és Tobii Technology közös rendezvényének. A konferenciát hazai kutatók és más érdeklődők számára rendezik meg, idén már a harmadik alkalommal.

A szemvizsgálat módszerei az utóbbi néhány évtizedben jelentősen fejlődtek, ezért a rendelkezésre álló technológia lehetővé teszi a gyermekek gondolkodási és információfeldolgozási eljárásainak részletesebb megismerését is. E fejlődésnek a bemutatására ad lehetőséget konferencia, ahol a kutatók számot adnak legfrissebb eredményeikről.

Weblap elérhetősége: https://sites.google.com/site/etrgal/

Tovább

Díjat kapott a Konzisztórium elnöke

Egyetemi hírek Létrehozva: 2017.05.24 08:45 módosítva: 2017.05.24 11:09 Készítette : Molnár Ferenc

A magyar jegybank is keresi a kínai új selyemút, vagyis az "Egy övezet, egy út" kezdeményezésben rejlő együttműködési lehetőségeket - mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a Kína és a kelet-közép-európai térség közötti együttműködéssel foglalkozó tegnapi tanácskozáson. 

Palotai Dániel kiemelte, hogy a kínai deviza, a renminbi nemzetközi használatának támogatása érdekében a kínai jegybank számos devizacsere-megállapodást kötött külföldi jegybankokkal. Az Európai Unióban többek között a brit jegybank, az Európai Központi Bank (EKB) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) is a kínai jegybankpartnerévé vált 2013 óta.

Tovább

Egyre jobb állapotban a GAMF pálya

Egyetemi hírek Létrehozva: 2017.05.24 08:39 módosítva: 2017.05.24 08:51 Készítette : Molnár Ferenc

Újabb állomásához érkezett a GAMF-pálya megújítása. Kerpits Ferenc Kapusiskolája, mely az SC Hírös-Ép Egyesület keretein belül működik, lefestette az igencsak rozsdamarta focikapukat. A nemrég remekül megújított, zöldben pompázó gyepszőnyeg igazán szemet gyönyörködtető látvány, a vakítóan fehér két pályatartozékkal. Legkisebbjeink minden igényt kielégítő környezetben és talajon ismerkedhetnek, a labdarúgás alapjaival.

 

forrás: http://schirosep.hu/hirek/utanpotlas/egyre-jobb-allapotban-a-gamf-palya

Tovább