Pallasz Athéné Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

DÉKÁNI KÖSZÖNTÕ

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Steklács JánosTisztelt Látogatók!

Szeretettel köszöntöm Önöket Karunkon, a pedagógusképzés regionális központjában!

A PAE Pedagógusképző Kar küldetése, hogy a legjobban felkészült szakembereket képezze, szorosan együttműködve Kecskemét városával, a régióval, beilleszkedve a magyar pedagógusképzés rendszerébe, de sajátosságaival többlet értéket adva hozzá. Legfőbb szándékunk, hogy tradícióinkra építve a legkorszerűbb tudással vértezzük fel a jövő pedagógusait. Igazodva a hazai és nemzetközi tendenciákhoz, kutatási eredményekhez a legkorszerűbb tréning központú, szilárd szakmai tudásra épülő képzés megvalósítása a legfőbb célunk, ahol tanulmányaik alatt a hallgatóink partnerek, később pedig munkahelyükön ismereteikkel és korszerű módszertani tudásukkal bárhol megállják helyüket.

Örökségünk egy olyan szemléletmód, gondolkodásmód, amely nyitott az újra, a változásokra, tudományos alapokra építve képes szellemiségében folyamatosan megújulni. Ez hírnevünk alapja és egyben a kecskeméti pedagógusképzés legfőbb jellemzője majd egy évszázad óta immáron: törekvés a korszerűségre, a hivatás értékeit megőrizve. Így vagyunk képesek arra, hogy kitűnő szakembereket képezzünk a városnak, a régiónak, hazánknak, a magyarságnak, Európának.

Karunkon alapképzésben óvodapedagógusokat, tanítókat, felsőfokú szakképzés keretében pedig ifjúságsegítő és kisgyermek ápoló, gondozó szakembereket képzünk nappali és levelező tagozaton egyaránt. Mindezek mellett számos olyan tréninget, továbbképzést kínálunk diplomával rendelkező hallgatóinknak, kollégáinknak, amelyek korunk legaktuálisabb szakmai kihívásaira adnak választ a mindennapi pedagógus munkában.

A tehetséggondozást kiemelten fontosnak tartjuk. Hallgatóink számára olyan lehetőségeket biztosítunk tanulmányaik során, amelyek segítenek kibontakozni tehetségüket, kreativitásukat. Ilyenek például a zene, a képzőművészetek, a dráma, a bábozás és számos más területen folyó kutató- és műhelymunka. A karunkon folyó képzésre jellemző továbbá, hogy hallgatóinkat igyekszünk bevonni kutatásainkba, a gyakorlatiasságot szem előtt tartva lehetőséget adva számukra, hogy az elméletet minél jobban tudják alkalmazni a gyakorlatban. Mindezek mellett fontosnak tartjuk, hogy az alapképzésben résztvevő hallgatóink közül mindenkinek lehetősége legyen külföldi részképzésben tanulni partner főiskoláinkon, egyetemeinken Európa szerte.

Bízom benne, hogy sikerült felkeltenem érdeklődését, és hogy talán a jövőben hallgatóként, partnerként, résztvevőként képzéseinken és rendezvényeinken együttműködhetünk Önökkel közös céljaink megvalósításában!

Steklács János, dékán