Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

Együttműködési megállapodás

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Egyezmény

A Pedagógusképző Kar is csatlakozott ahhoz a széleskörű szakmai együttműködési megállapodáshoz, amelyet 2017. december 14-én kötöttek meg a Neumann János Egyetem, valamint Jász-Nagykun-Szolnok Megye Tankerületi Központjai és Szakképzési Centrumai a hallgatói- és munkaerő utánpótlás biztosításáért.

A kezdeményezés célja, hogy a Neumann János Egyetem – és a megállapodásban érintett Pedagógusképző, illetve Gazdálkodási Kar – valamint a Szolnoki, a Karcagi és a Jászberényi Tankerületi Központok, továbbá a térség Szakképzési Centrumai közötti szakmai együttműködés kereteit és feltételeit kialakítsa.

 

Egyetemünk, országosan is egyedülálló módon, kezdte meg szakmai kapcsolatainak kiterjesztését a közvetlen környezetében található Tankerületekkel és Szakképzési Centrumokkal, annak érdekében, hogy – a felsőoktatás és a közoktatás különböző szereplőit egymáshoz közelítve – a felsőoktartási intézmény társadalmi és térségi beágyazódását tovább erősítse.

A megállapodásban érintett partnerek számára rövid és hosszú távon egyaránt kölcsönös eredményei lehetnek az együttműködésnek, hiszen a most aláírt szerződés több kulcsfontosságú területet is magába foglal, így a középiskolások pályaorientációját, az egyetem beiskolázási tevékenységét, a tehetséggondozást és a pedagógusképzést egyaránt.

A Pedagógusképző Kar szempontjából kiemelt területnek számít a Tankerületek munkaerőszükségletének biztosítása, a pedagógiai módszertani és szakmai továbbképzések indítása, és természetesen a pályaválasztási, illetve beiskolázási tevékenység hatékonyságának növelése.

Az együttműködésben nagy hangsúlyt kap a tehetséggondozás, a középiskolás diákok és az egyetemi hallgatók együttműködésének erősítése is, amelynek révén közös kutatások, tudományos projektek elindítása is lehetővé válhat.

Az együttműködő partnerek célja a Neumann János Egyetem hallgatói utánpótlásának biztosításán túl a térségben élő fiatalok helyben-, illetve régióban maradásának előmozdítása is, amelyre az Egyetem sokoldalú és bővülő képzési kínálata is garanciát jelent.

 

Az eseményről további tudósítások itt érhetők el:

http://hiros.hu/hirek/egyuttmukodes-az-egyetem-es-a-tankeruletek-szakkepzesi-centrumok-kozott-szolnokon

http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=47280

https://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet-jasz-nagykun-szolnok/az-uj-egyuttmukodesi-megallapodassal-tersegunk-fiataljait-szeretnek-megtartani-925017/