Neumann János Egyetem - Pedagógusképző Kar

Facebook

Neptun

Gyengénlátó Változat

HALLGATÓI ÉLET

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

HALLGATÓI ÉLETKecskemét városa a kikapcsolódás számtalan lehetőségét nyújtja a főiskolások számára. Kiadványunk terjedelmére tekintettel csak ízelítőt adhatunk a széles repertoárból: Bács-Kiskun megye legnagyobb könyvtára, a Katona József Könyvtár - félmilliós gyűjteményével, dokumentumok sokaságával szolgálhat az olvasó-közönség, s az elhivatott pedagógusjelöltek számára. Azonos nevet viselve színes programjával színházunk is csatlakozik a 'kultúra szolgáltatói' közé, de a főiskolás évek alatt megtekintheted Tolnay Károly hagyatékát a hiteles Michelangelo-szobormásolatokat. Mózes tekintélyt parancsoló alakja a Tudomány és Technika Házának emeletén vár. Előkelő helyet foglal el a látnivalók kiállításaival. Szabad perceidben a csillagos ég fesztelen csodálására is van mód, a Planetáriumban.

Azért a diákok jelentős része - valljuk be - az esti órákra tartogatja energiájának jelentős részét. Klub jellegű kikapcsolódást biztosítanak a Hallgatói Önkormányzat által kedd estékre szervezett főiskolás rendezvények.

Az éjszakákat jó hangulat, felhőtlen kikapcsolódás és hazai sztárvendégek műsora fémjelzi. A szemeszterek hétköznapjait tarkítják a Kari Napok: évfolyam vetélkedők, szakmai- és közéleti témákban meghívott előadók, kerti partik, tornaünnepély.

A felsorolást tarkíthatná még városunk művész mozija, szabadidőközpontja, élményfürdője, hagyományőrző rendezvényei: Tavaszi Fesztivál, Hírös Hét Fesztivál, Kodály Szeminárium, népzenei találkozók. Mivel a valóság sokkal meggyőzőbb lehet a betűknél, ezért győződj meg róla a saját szemeddel.